Direct naar de inhoud.
Wat we doen

Houten bruggen Bourtange

Specialismen

Zeven nieuwe bruggen met een bouwteam Buitenschilderwerk van alle houten en stalen onderdelen

Oplossing

De onderhoudscyclus van de bruggen moest worden verlengd.

Veiligheid

We waarborgden de veiligheid met gekeurde rolsteigers, hoogwerkers en werknemers die aangelijnd waren, inclusief een noodbrug voor de bezoekers en een ponton voor de onderkant van de bruggen.

Dit project betrof het conserveren van zeven houten bruggen in Bourtange, in samenwerking met een bouwteam. Het doel was de onderhoudsduur te verlengen, waarbij we ervoor zorgen dat de bruggen slechts om de zeven jaar in plaats van om de 5 jaar herzien hoeven te worden.

Bijzonder conserveringssysteem
Onze aanpak om de levensduur van de bruggen te verlengen omvatte een bijzonder conserveringssysteem. Deze bestond uit vier lagen. We begonnen met het conserveren van het kale hout van de bruggen. De eerste twee grondlagen werden aangebracht op basis van synthetische materialen, wat zorgde voor een solide basis voor verdere bescherming. De laatste afwerklagen werden op waterbasis aangebracht. Hiermee is de impact op het milieu ook een stuk lager.

Aandacht voor detail
In het hele proces hebben we veel aandacht geschonken aan originele detaillering van de bruggen. We begrepen het belang van behoud van deze details om inwatering te voorkomen. Dit kan namelijk zorgen voor houtrot. Daarom hebben we met uiterste zorg en precisie gewerkt om ervoor te zorgen dat geen enkel detail verloren ging.

Resultaat: de Bourtanger bruggen weer in oude glorie
Het eindresultaat zijn zeven bruggen die weer terug zijn gebracht in hun oude glorie. Niet alleen is hun oorspronkelijke charme behouden, ze zijn ook bestand tegen weer en wind en de tijd.


Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je!