Direct naar de inhoud.
6 november 2023

Duurzame keuzes voor jouw pand

Verduurzaming van je huis of bedrijfspand is een onderwerp dat steeds vaker ter sprake komt. Naast de voordelen voor het milieu, bespaar je met duurzame maatregelen ook op je energierekening.

Regelingen en subsidies
Om aan de afspraken van het klimaatakkoord te voldoen, moeten we grote stappen zetten. Je huis of kantoorpand verduurzamen is een stap waar je zelf veel grip op hebt. De overheid biedt voor het verduurzamen van je pand tal van regelingen en subsidies, zodat energiebesparing voor iedereen laagdrempelig is. Daarnaast zijn er per gemeente ook nog aanvullende financiële regelingen om duurzame aanpassingen in of aan je woning of bedrijfspand te realiseren.

We adviseren je graag over de mogelijkheden zoals het vervangen van enkel of dubbel glas door Hr++ glas of triple glas. Bovendien nemen we in ons advies de geldende regelingen en subsidies mee. Meer (woon)comfort en een forse besparing op de energierekening! Dat wil toch iedereen?

Hr++ glas
Door enkel glas te vervangen door dubbel glas, bespaar je energie. Het isoleert beter en is zonwerend. De naam zegt het al. Het verschil tussen enkel glas en dubbel glas is de dubbele glaslaag. Bovendien is de ruimte bij hr++ glas, tussen de twee glaslagen gevuld met argon gas. Dit gas zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde dan vulling met lucht en dus voor een koelere binnentemperatuur.

Triple glas
Wil je een nog duurzamere optie, kies dan voor hr +++ beglazing, ook wel triple glas genoemd. Dit bestaat uit drie glaslagen, waarbij alle tussenruimtes gevuld zijn met argon gas. Bij nieuwbouwwoningen wordt dit veel gebruikt.

Warm-edge kader
Misschien heb je het weleens gezien bij een nieuwbouwpand. Een zwarte rand om het glas in plaats van een aluminium rand. Dit heet een warm-edge kader. Wanneer je nieuw glas laat plaatsen om te verduurzamen, denk dan ook eens aan deze mogelijkheid. Door het aan elkaar verbinden van de glasbladen met het warm-edge kader :

  • ziet de afwerking van het kozijn er nog strakker uit, doordat er minder schittering in het glas zit. Een elegant aanzicht dus!
  • isoleert het raam nog beter. Het zwarte kader absorbeert de warmte bij de randen, waardoor je een stabielere binnentemperatuur hebt.
  • heb je minder kans op lekkage van het raam, doordat de randen van het glas bij een warm-edge kader minder gevoelig zijn voor warmteverlies.

Zonwerende beglazing
Wil je nog een stap verder gaan? We adviseren je graag over zonwerende beglazing. Je hebt de keuze uit verschillende tinten glas, van licht naar donker. Heb je een kantoorpand? Dan is de donkere variant een goede optie. Van buiten kun je namelijk niet naar binnen kijken, terwijl je van binnen wel goed naar buiten kunt kijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw pand? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via 0597 432 180 of info@beikesschilderswacht.nl.


Deel deze pagina