Even voorstellen

Door groei die ons bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt was het wenselijk om ons team uit te bereiden. We zijn blij dat we twee nieuwe medewerkers aan ons team hebben kunnen toevoegen.

Anoek Huft

Ik ben tot eind 2018 werkzaam geweest bij Jong & Laan, waarvan de laatste 4 jaar gedetacheerd bij een levensverzekeraar Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een kartonnagebedrijf in Winschoten waar ik toen ook al 8 uur werkzaam was. Ik had daar echter te weinig mogelijkheden om mezelf te ontplooien. In 2019 kwam de vacature financieel administratief medewerker bij Beikes Schilderswacht voorbij en ik had meteen een goed gevoel bij het bedrijf, de functie en de werkzaamheden. In oktober 2019 ben ik hier dan ook begonnen om alles op administratief en financieel gebied in goede banen te leiden.

Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar alles op gebied van persoonlijke ontwikkeling en psychologie. Ik lees veel en graag over dit soort onderwerpen. Daarnaast heb ik nog vrij lang op een redelijk hoog niveau zaalvoetbal gespeeld. Ik was met name goed in het veroveren van de bal om hem vervolgens weer in te leveren bij een makkelijk scorende medespelers. Hieruit blijkt ook wel mijn karakter. Ik hoef niet persé op de voorgrond maar functioneer veel beter in de rol van teamplayer. Dat is ook wat ik zocht in mijn nieuwe baan en ik merk deze nu ook echt gevonden te hebben. De bedrijfscultuur hier is erg aangenaam. Je krijgt waardering, respect en de communicatie is open, eerlijk en transparant. Ik voel me als een vis in het water bij Beikes Schilderswacht.

Michel Beikes

In het begin deed ik allerlei voorkomende werkzaamheden; van het rondbrengen van materialen tot en met het plaatsen van reclameborden. Uiteindelijk kwamen daar steeds meer werkzaamheden bij. De ene keer is dat op kantoor waar ik een calculatie mag voorbereiden en de andere keer loop ik mee in de uitvoering. Ik ben me gaan verdiepen in het maken van calculaties en met hulp van Jaap Smallenburg heb ik er steeds meer routine in gekregen en ben ik thuis in de software die we daarvoor gebruiken. Daarnaast vind ik de uitvoeringstaken ook erg leuk om te doen, deze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit voorbereidend werk op kantoor en zorgdragen voor het tijdig leveren van de juiste materialen voor de collega’s.

Ik kreeg meer kennis over het vak en begon er steeds meer plezier in te krijgen. Ik ben gaan zoeken naar een opleiding die goed aansloot op mijn huidige werkervaring en in 2019 besloot ik de opleiding HBO Ondernemerschap en Retail Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen te gaan volgen. Van deze opleiding heb ik net het eerste jaar afgerond. Ik ga 3 dagen per week naar school en op de overige dagen ben ik op de zaak te vinden.

In mijn vrije tijd sta ik veel op het voetbalveld bij V.V. Onstwedder Boys. Ik heb niet echt een vast elftal maar schommel een beetje tussen het eerste en het tweede elftal in. Ik train wel wekelijks met de selectie. Meestal speel ik links of rechts in de verdediging, het komt ook nog wel eens voor dat ik bij het tweede als verdedigende middenvelder wordt gebruikt. Daarnaast ben ik in het weekend ook geregeld te vinden langs de motocrosscircuits. Ik sta dan met een bord in de pits om een vriend van mij te coachen die het Nederlands Kampioenschap rijdt.